May 27, 2011

自分でしめた肉しか食べないビリオネア:Zuckerberg only eats meat he kills himself

I was quite impressed with Mark Zuckerberg when I heard he only eats meat he kills.

From his email to Fortune;
This year, my personal challenge is around being thankful for the food I have to eat. I think many people forget that a living being has to die for you to eat meat, so my goal revolves around not letting myself forget that and being thankful for what I have. This year I've basically become a vegetarian since the only meat I'm eating is from animals I've killed myself. So far, this has been a good experience. I'm eating a lot healthier foods and I've learned a lot about sustainable farming and raising of animals.

I started thinking about this last year when I had a pig roast at my house. A bunch of people told me that even though they loved eating pork, they really didn't want to think about the fact that the pig used to be alive. That just seemed irresponsible to me. I don't have an issue with anything people choose to eat, but I do think they should take responsibility and be thankful for what they eat rather than trying to ignore where it came from.
He's hundred times more gracious than those who disrespect slaughter house workers.

My father used to send all of my three elder brothers to slaughter house work when they turn 16, old enough to get motorcycle license.  It was the most efficient way for them to earn quick money to buy their first motorcycles, but it was not the only reason.  As they come home after the long first day of work,  he made sure to serve beef sukiyaki dinner!

Facebookのマーク・ザッカーバーグCEO(27)がFacebookの個人ページに「いま豚と山羊をしめてきたとこ」と書いたら、「自分で殺した動物の肉しか食べないビリオネア」という話がバーッと広まり、全国区のニュースになってしまってる。そんな大騒ぎすることかい!

なんでも今年の目標らしいのね。以下はFortuneに本人が出したメール


今年の目標は自分の食事に感謝すること。自分が肉を食べる、そのために生き物が死ななきゃならない、それ忘れてる人多いと思うんだよね。だから僕のゴールは、それを決して忘れないように心がけて、自分が持ってるものに感謝の気持ちを持つことなんだ。今年はそれでベジタリアンみたいになってしまったけどね、自分で食べる肉は自分でしめた動物の肉だけだから。これまでのところ良い経験になってるよ。前よりずっと健康的なもの食べてるし、サスティナブル農業とか動物を育てることについても多くを学んだ。
こんな考えを持ち出したきっかけは去年、自宅で豚の丸焼きをやった時のことだ。豚を食べるのは好きだけど、その豚が生きていたとは考えたくないって言ってくる人が沢山いてね。僕にはそんなのただの無責任に思えた。人が何選んで食べようと構わないけど、自分の食べるものがどこから来たか無視しようとするより、自分で食べるものぐらいちゃんと責任持って感謝しないといけないと思うんだ。

パック詰めのお肉買って「屠殺なんて汚らわしい」とか言う品のない人より100倍偉い、見直した。

屠殺と言えば、うちは父親が変人で、兄は3人とも16になるとバイクの免許取って屠殺場でバイトだった。バイク代を稼ぐ一番割のいい仕事だったのだけど、それだけじゃなくて、初日ヘロヘロになって帰ってくると、必ずスキヤキが待っているのだ!


[Fortune, The Guardian]

0 comments:

Post a Comment